Vietnam'da havalimanı ihalesini alan Türk şirket 500 bin lira maaşla personel bulamıyor!

Vietnam'da havalimanı ihalesini alan Türk şirket 500 bin lira maaşla personel bulamıyor!
Vietnam'ın en önemli altyapı projelerinden biri olan Long Thanh havaalanı projesini kazanan Türk şirketi IC Holding, 500 bin lira maaşla personel almak için düğmeye bastı. Ancak şirket, 31 personel için yaptığı ilana rağmen başvuran bulamadı.

Vietnam'da havalimanı ihalesini alan Türk şirket personel bulamıyor

IC Holding, 1.4 milyar dolarlık terminal inşaatının ana yüklenicisi. Şirket, 31 personel içinde yüklenici temsilcisi, proje müdürü ve müdür yardımcısı ve yöneticiler yer alıyor.

Patronlar Dünyası'ndan Gökmen Mert Kural'ın haberine göre; Şirket, iki yıllık sözleşmeler için ayda 75 milyon VND ile 400 milyon Dong arasında maaş teklif ediyor. Adaylar için benzer bir işte en az üç yıllık deneyim, lisans diploması ve akıcı İngilizce şartı aranıyor.

Vietnam'da yayın yapan Tuoi Tre gazetesinin haberine göre, IC Holding, geçtiğimiz günlerde Dong Nai Eyaleti yetkililerine 31 iş için Vietnamlı personel bulamadığını bildirdi.

Bu durum, Vietnam'da işgücü sıkıntısının yaşandığını gösteriyor. Vietnam'da, özellikle nitelikli işgücü konusunda ciddi bir eksiklik bulunuyor. Bu durum, yabancı şirketlerin Vietnam'da yatırım yapmalarını zorlaştırıyor.

IC Holding, personel bulamadığı takdirde, Türkiye'den personel getirmek zorunda kalabilir. Bu da, projenin maliyetini artırabilir.