Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den Komançero'nun Lüks Araçlarına Tepki! Hesabı Yapıldı Mı?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den Komançero'nun Lüks Araçlarına Tepki! Hesabı Yapıldı Mı?
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, X hesabından yaptığı paylaşımda Komançero'nun el konulan lüks araçlarının polis aracı yapılmasını eleştirdi.

Organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen 23 aracın mahkeme kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesini soran vergi uzmanı Ozan Bingöl "Bunlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç araç alınabileceği hesaplanmış mıdır?" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda suç örgütlerinden alınan çok sayıda lüks aracın Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alındığını açıkladı.

komancero1.jpg

'KAÇ TANE ARAÇ ALINABİLECEĞİ HESAPLANMIŞ MIDIR?'

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, araçları Emniyet'in almasına tepki göstererek, "Bu araçların yüksek yakıt, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış mıdır? Bu araçlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç tane araç alınabileceği hesaplanmış mıdır?" diye sordu.

Bingöl'ün sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşım şöyle:

"Bu araçlar Emniyet mensuplarının görevlerini yerine getirmesine ne ölçüde elverişlidir? Emniyette kullanılacak araçlar için bir standart yok mudur? Bu araçların yüksek yakıt, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış mıdır? Bu araçlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç tane araç alınabileceği hesaplanmış mıdır?"

komancero.jpg

'NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK'

"Tekrar söylüyorum eğer haber doğruysa, bu işlemi yapan bürokratik zihniyetin kahvesine altın tozu döken, kafasına toka yerine dolar takanlardan farkı kalmış mıdır? Yoksa, bu araçlar süper lüks makam araçlarına yetişmekte zorlanan standart emniyet araçlarının yerine ikame edilmek için mi hazırlanmıştır? Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan...."