Uzman İsim Rakam Vererek Açıkladı: En Düşük Emekli Maaşına Seyyanen Zam Yapılacak

Uzman İsim Rakam Vererek Açıkladı: En Düşük Emekli Maaşına Seyyanen Zam Yapılacak
SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 49.25'e yükseltilirken, en düşük emekli maaşı 10 bin lirada sabit bırakıldı. Bu duruma tepki gösteren milyonlarca emeklinin beklediği yanıt SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Uzman isim, 31 Mart seçimlerinden önce en düşük emekli aylığına seyyanen zam yapılacağını belirterek net rakam verdi.

İlk aşamada yüzde 42.57 olarak duyurulan SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, gelen tepkilerin ardından yüzde 49.25'e yükseltilmişti.

Yapılan artışa karşın, halihazırda 6 milyonun üzerinde emeklinin almış olduğu en düşük emekli maaşı ise 10 bin lirada sabit bırakıldı. Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon karşısında bu maaşla geçinmenin imkansız olduğunu belirten emekliler iktidara isyan ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

para2.jpg

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA SEYYANEN ZAM YAPILACAK"

Kamu Son Haber'e açıklamalarda bulunan Erdursun, milyonlarca emeklinin yapılacak olan düzenlemeden etkilenmediğini belirtirken, emeklinin tepkisinin de büyük olduğunu aktardı.

Hükümetin emeklinin tepkisine göre bir seyyanen zam yapacağını belirten Erdursun, “Seyyanen zam şeklinde aslında yapılır. 4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler.” dedi.

para6.webpSEYYANEN ZAM NEDİR?

Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesi amacıyla verilir. Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması olarak bilinir. Kısacası belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam verilmesidir.