Ürün Ambalajlarında Değişiklik Yolda! Raflarda Yer Alan Ürünlere Tavsiye Fiyatı Yapıştırılacak!

Ürün Ambalajlarında Değişiklik Yolda! Raflarda Yer Alan Ürünlere Tavsiye Fiyatı Yapıştırılacak!
Fahiş fiyatlara karşı mücadelede yeni bir uygulamanın yürürlüğe girilmesi planlanıyor. Yakında ürünlerin ambalajlarına tavsiye fiyatı yazılacak. Bu sayede tüketiciler, ürünlerin gerçek fiyatlarını daha kolay öğrenebilecek ve bilinçli bir şekilde alışveriş yapabilecek.

Vatandaş neredeyse her gün değişen fiyat etiketlerinden şikayetçi. Bu şikayetlerin üzerine Ticaret Bakanlığı yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor.

Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlere üretici, toptancı ve perakendeciler tarafından belirlenecek tavsiye fiyatının yazılmasını sağlayacak. Bu sayede tüketiciler ürünlerin gerçek fiyatlarını öğrenebilecek ve bilinçli bir şekilde alışveriş yapabilecek.

Fiyat şeffaflığı artacak: Tüketiciler, ürünlerin gerçek fiyatlarını ambalajdaki etiketten öğrenebilecek.
Tekelleşme ve fırsatçılık önlenecek: Marketler, ürünlere keyfi fiyatlar koyamayacak.
Rekabet artacak: Tüketiciler, farklı ürünlerin fiyatlarını karşılaştırarak en uygun fiyatlı ürünü seçebilecek.
Stokçuluk engellenecek: Ürünlerin ambalajındaki tavsiye fiyatı stokçuluğun önüne geçecek.
Tüketici hakları korunacak: Tüketiciler, haksız fiyatlandırmaya karşı korunacak.market.jpg

UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK?

Sabah'ta yer alan habere göre ambalaj üzerine fiyat etiketi, üretici, toptancı ve perakendeciler tarafından belirlenecek üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Komisyonda Ticaret Bakanlığı yetkilileri de yer alacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak. Perakendeci, ambalajdaki tavsiye fiyatından daha yüksek fiyata ürün satabilecek. Tüketiciler, ürünlerin ambalajındaki tavsiye fiyatını ve perakendecinin koyduğu fiyatı karşılaştırarak bilinçli bir şekilde alışveriş yapabilecek. Tüketiciler, perakendecinin tavsiye fiyatından daha yüksek fiyata ürün sattığını görürse Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulunabilecek.

market1.jpeg

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ambalaj üzerine fiyat etiketi uygulamasının fırsatçılara geçit vermeyecek çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Bu uygulamanın yasalaşması halinde stokçuluğun da önüne geçileceğini anlatan Güllü, "Geçmiş yıllarda şeker ve yağda stokçuluğu gördük. Şimdi ambalaj üzerine fiyat etiketi uygulaması devreye girerse ürünü saklayamazlar" dedi.

market3.jpg

market4.webp

Etiketler :