Ünlü Yatırım Devinden Elon Musk'ı Kızdıracak Haber... Şok Üstüne Şok Yaşatacak

Ünlü Yatırım Devinden Elon Musk'ı Kızdıracak Haber... Şok Üstüne Şok Yaşatacak
Yatırım devi Fidelity, yeni bir menkul kıymetler dosyasına göre, eskiden Twitter olarak bilinen platform olan X'in sahip olduğu hisselerin, Musk'ın sosyal medya şirketini Ekim 2022'de ilk satın aldığı zamana göre %71,5 daha az değerli olduğunu iddia etti.

Fidelity yatırım fonu tarafından yapılan son açıklama, çoğu şirket sahibi Elon Musk tarafından yönlendirilen, şirkette art arda yaşanan krizler sırasında X'in tahmini değerini geçen yıl istikrarlı bir şekilde düşüren uzun süredir devam eden bir eğilimi yansıtıyor.

Fidelity'nin Blue Chip Büyüme Fonu'nun 30 Aralık tarihli yeni dosyasına ve 30 Kasım'a kadar raporlanan bilgilere göre Fidelity, sahip olduğu X hisselerinin değerinin 5,6 milyon doların biraz altında olduğunu tahmin ediyor. Başvuruda, X'teki hisselerinin fonun toplam değerinin %0,01'inden azını temsil ettiği ve bunun 49 milyar dolardan fazla olduğu belirtildi.

Bu, Fidelity fonunun, Musk'ın Twitter'ı satın almayı tamamladığı sıralarda hisselerinin değerinde olduğunu söylediği 19,66 milyon dolarlık tutardan keskin bir düşüş ve fonun hisselerinin geçen Nisan ayında söylediği 6,55 milyon dolarlık değerden %14,5 daha az.