Ünlü şirketten dev anlaşma! Hint pazarına da giriyorlar

Ünlü şirketten dev anlaşma! Hint pazarına da giriyorlar
Vestel'in mobilite ve batarya enerji depolama alanlarında öncü şirketi Vestel Mobilite, potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendirmek için Hintli Krishna Grubu’na bağlı Shloka Enterprises ile mutabakat anlaşması imzaladı.

Vestel’in mobilite ve batarya enerji depolama alanlarındaki çalışmalarını yürüten Vestel Mobilite, Hindistan’a yöneldi. Şirket, Hindistan'da elektrikli araç şarj istasyonları, mobilite elektroniği ve enerji depolama sistemleri alanlarında iş birliği fırsatlarını değerlendirmek için Krishna Grubu’na bağlı Shloka Enterprises ile mutabakat anlaşması imzaladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA DEVRİM YARATACAK

Vestel Mobilite, elektrikli araç şarj cihazları, otomotiv elektroniği ve batarya enerji depolama çözümlerinde uzmanlaşarak küresel bir oyuncu olma vizyonu doğrultusunda Hindistan'da yeni iş ortaklıkları arıyor. Bu kapsamda, Hindistan'ın önde gelen otomotiv gruplarından Krishna Grubu’na bağlı Shloka Enterprises LLP ile yapılan anlaşma, elektrikli araç şarj istasyonları, mobilite elektroniği ve enerji depolama sistemleri pazarındaki potansiyel fırsatları belirlemek amacıyla iş birliğini öngörüyor.

Vestel, Hintli Krishna Grubu ile mutabakat anlaşması imzaladı

Vestel Mobilite Genel Müdürü Hakan Kutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vestel'in 2017’den beri ürettiği EVC’lerle Türkiye ve Avrupa’da 30’a yakın ülkede 180 binden fazla şarj soketi yerleştirdiğini ve bu alanda hem global hem de yerli birçok müşterileri bulunduğunu belirtti. Küresel oyuncu olma vizyonu kapsamında dünyanın farklı bölgelerinde potansiyel iş ortaklıkları kurmayı hedeflediklerini ifade eden Kutlu, Shloka Enterprises ile yapılan anlaşmanın Hindistan pazarında yeni fırsatlar getireceğini söyledi.

2019 yılında kurulan Shloka Enterprises LLP, Hindistan'ın önde gelen otomotiv gruplarından Krishna grubunun amiral gemisi kuruluşudur. Shloka Group, Hindistan Hükümeti'nin "Make in India" girişimine odaklanarak otomobil bileşenleri, elektrikli araçlar (EV), elektronik, havacılık ve savunma segmentlerinde genişlemektedir.