Ünlü otomobil devi fabrikalarını teker teker kapatıyor! Çalışanlar diken üstünde

Ünlü otomobil devi fabrikalarını teker teker kapatıyor! Çalışanlar diken üstünde
Dünyaca ünlü otomobil devinden kimsenin beklemediği bir karar geldi. Şirketin vermiş olduğu kararda fabrikalarını kapatıp üretimi durduracağı yer aldı.

Honda Çin'deki yakıtlı araç üretim kapasitesini önemli ölçüde azaltma kararı aldı. Şirket, üretimi düşürmek için Guangdong ve Hubei eyaletlerindeki fabrikalarından ikisini kapatma veya üretimi durdurma planlarını açıkladı. Bu adım, Honda'nın Çin pazarında yaşanan zorluklar karşısında aldığı önlemlerden biri olarak dikkat çekti.

BİRİ EKİM AYINDA BİRİ KASIM AYINDA KAPANACAK

Honda'nın planlarına göre, Guangdong'daki fabrika Ekim ayında kapatılacak, Hubei'deki fabrika ise Kasım ayından itibaren üretimi durduracak. Bu kararlar, şirketin Çin'deki toplam üretim kapasitesini taklaşık üçte bir oranında azaltarak yıllık üretimini 1.49 milyon araçtan 1 milyon araca düşürecek.

Japon üreticileri arasında, Honda'nın bu kesintisinin Çin'deki en büyük üretim azaltma hamlesi olduğu belirtiliyor. Şirketin bu adımı, Çin'deki Japon otomobil markalarının genel olarak zayıf performans sergilediği bir dönemde göz önüne alınıyor.

Honda'dan elektrikli araç üretimi için Çin'de fabrika yatırımı

NİSSAN'DA HAZİRAN AYINDA BENZER BİR DURUMLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Nissan'ın da geçtiğimiz Haziran ayında Jiangsu eyaletindeki fabrikasını kapatarak benzer bir adım attığını hatırlatmak gerek. Nissan, Çin'deki fazla üretim kapasitesini azaltma planları yaparken, Honda'nın da benzer bir strateji izlediği görülüyor.

Kaynak:shiftdelete