Ünlü Kurumun Türkiye Beklentisi Belli Oldu! Piyasaları Etkileyecek Veriler Açıklandı

Ünlü Kurumun Türkiye Beklentisi Belli Oldu! Piyasaları Etkileyecek Veriler Açıklandı
Moody's 19 Temmuz cuma günü Türkiye notunu açıklayacak. En son bu yılın başında Türkiye'nin notunu durağandan pozitife çeviren kurumun bu kez vereceği not borsayı ve piyasaları yakından ilgilendiriyor.

Türkiye'de piyasalar kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararına odaklanırken, karara ilişkin beklentilerin pozitif olduğu görüldü.

Foreks'in anketine göre, Moody's'in 19 Temmuz Cuma gecesi açıklanması beklenen olası değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B2'ye yükseltmesi beklenirken, görünümün ise 'pozitif' olarak korunması öngörüldü.

Moody's tarafından yapılması beklenen değerlendirmeye yönelik ankete katılım sağlayan 12 kurumun sekizi kredi notunun B3'ten B2'ye yükseltileceği tahmininde bulunurken, dördü ise notun B3'ten B1'e yükseltileceği beklentisini paylaştı. İki kademe kredi notu artırımı bekleyen dört kurumdan biri görünümün 'durağan'a çevrileceğini öngördü. 'Pozitif' görünümün korunacağı yönünde görüş bildiren kurum sayısı ise 13 oldu.

MOODY'S KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 100 yıldan fazla bir geçmişe sahip...

Amacı, ülkelerin veya şirketlerin borçlarını geri ödeme kapasitesini ölçmek, kredi riskine not vermek.

Moody's'in bunu yaparken pek çok kriteri var. Puanlama sistemiyle hareket ediyor. Ülkelerin yatırım yapılabilirlik seviyesi ölçülüyor.

Etiketler :