Ünlü Giyim Devi İflas Etti! Şubelerini Apar Topar Kapattı

Ünlü Giyim Devi İflas Etti! Şubelerini Apar Topar Kapattı
Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılamakta güçlük çeken şirketler teker teker iflas bayrağını çekiyor. Bu sefer ki iflas bayrağını çeken şirket ise Ünlü giyim markası oldu.

Perakende devi Express Inc, moda dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak iflasını resmen açıkladı ve şubelerini kapatma kararı aldı.

1980 yılında kurulan Express Inc, uzun süredir yaşadığı mali sıkıntıları aşamadı ve nihayet iflas etmek zorunda kaldı. Türkiye de dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren firma, yatırımcılarının çabalarına rağmen iflastan kurtulamadı.

Picture background

ŞUBELERİNİ APAR TOPAR KAPATTI

Firma, iflas başvurusunu yaparken markayı kurtarmaya yönelik çabaları devam ettirme niyetinde olduğunu belirtti. Ancak planları arasında yaklaşık 100 mağazayı kapatmak da bulunuyor. Yatırımcı grubu WHP Global liderliğinde, Express'in varlıklarının büyük bir kısmını satın almak istiyor.

Express, son yıllarda alışveriş merkezlerinde perakendecilik yaparken değişen tüketici taleplerine ve pazardaki trendlere uyum sağlamakta zorlandı. Bu durum, şirketin satışlarında düşüşe yol açtı ve sonuç olarak iflas etmesine neden oldu.

Picture background

Express'in iflas başvurusuyla birlikte, markanın varlıkları ve borçlarıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Şirket, toplam varlıklarının 1,3 milyar dolar, toplam borcunun ise 1,2 milyar dolar olduğunu mahkemeye bildirdi. Son yılda yaşadığı büyük değer kaybı ve artan borç yükü, Express'i iflas noktasına getirdi.