Ünlü Ekonomistten Dolar Kurunu Altüst Edecek Açıklama: Dolar 8 Lira Birden Düşecek!

Ünlü Ekonomistten Dolar Kurunu Altüst Edecek Açıklama: Dolar 8 Lira Birden Düşecek!
Son olarak KKM kararı ile dolar kurunu bir gecede 7 lira birden düşürmeyi başaran AKP yönetimi hakkında dünyaca ünlü ekonomistten ilgi çeken bir iddia geldi. Eski Goldman Sachs ekonomisti ve Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, dolar kurunun 21 liraya düşeceğini belirtti.

Haziran 2018 seçimlerinin ardından hızlı bir yükseliş trendine giren dolar/TL, aradan geçen 5 yılda kesintisiz bir yükseliş yakalamış olsa da, zaman zaman siyaset ve ekonomi dünyasında yaşanan gelişmeler ile dolar kurunda aşağı yönlü hareketlere şahit olunmakta.

28 Mayıs seçimlerinin ardından göreve başlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, haziran ayında start verdiği sıkı para politikaları sonucunda 6 ay üst üste faiz artırımına giderek politika faizlerini yüzde 40'a yükseltti.

doviz3.webp

DAHA ÖNCE TEK GECEDE 7 LİRA BİRDEN DÜŞMÜŞTÜ

21 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan KKM uygulaması, ilan edilmesinden dakikalar sonra dolar kurunda 7 liralık bir düşüş yaşanmasına neden olurken, dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks tarafından yapılan açıklamalar yeni bir uygulamaya geçileceği yönündeki beklentileri artırdı.

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Brooks, Türkiye'ye yönelik geçmiş yıllarda uygulanan ekonomi politikalarını eleştirdiğini hatırlatarak, Türkiye'de değişen ekonomi modelinin ardından cari açığın hızla daraldığını ve ihracat sektörünün daha rekabetçi hale geldiğini belirtti.


DOLAR KURU 21 LİRAYA GERİLEYECEK

Dünyaca ünlü ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın eski ekonomisti ve halihazırda Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) başekonomisti olan Brooks, Türk lirası için adil değerin 21 lira seviyelerinde olduğunu belirtti.

doviz1.jpg

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı benzer bir paylaşım ile yatırımcıları yeniden 21 TL seviyesine yönlendiren Brooks, Türkiye'de özellikle 31 Mart seçimlerinin ardından piyasalardaki belirsizliğin sonlanacağına yönelik beklentilerini açıklayarak, dolar kurunda aşağı yönlü sert kırılmaların gerçekleşeceğini iddia etmişti.


İlgili Haberler
Etiketler :