Ünlü Ekonomist Milyonlara Kötü Haberi Verdi! Seçimden Sonra Maaş Zammı Hesaplama Sistemi Değişecek

Ünlü Ekonomist Milyonlara Kötü Haberi Verdi! Seçimden Sonra Maaş Zammı Hesaplama Sistemi Değişecek
Ekonomist Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından korkutan haberi verdi. Asgari ücret, emekli, memur zammı… Seçimden sonra hepsi değişecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de “Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” demişti.

Ocak 2024 yılı için asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zammı oranları belli olmuştu. Yüzde 49’luk artış tüm kesimlere yansıtıldı. Zamlı maaşlar hesaplara geçti.

Ocak 2024 tarihinde, asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamları açıklandı ve tüm kesimlerde yüzde 49'luk bir artış gerçekleşti. Bundan sonra, asgari ücret için yılda iki kez değil, bir kez zam yapılacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir açıklama yapıldı.

Resmi makamlar, bu yıl için asgari ücret zammının sadece bir kez gerçekleşeceğini duyursa da, en düşük işçi maaşlarına ara zamlar yapılması beklentisi var.

Zam miktarını yetersiz bulan milyonlar, Temmuz zammı için şimdiden hesaplar yapmaya başladılar.

Ekonomist Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçim sonrası yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli ve işçi maaşlarının yanı sıra asgari ücretin gelecek dönemdeki hedef enflasyona göre belirleneceğini" belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı enflasyonunu yüzde 6,70 olarak açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk Enflasyon Raporu'nda, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak açıkladı; 2025 yılı sonu tahminini ise yüzde 14 olarak belirtti. Banka, 2026 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9'a gerileyeceği öngörüsünde bulundu.

Etiketler :