Ünlü CEO'dan kehanet gibi iddia: ABD'den başlayıp dünyaya yayılacak

Ünlü CEO'dan kehanet gibi iddia: ABD'den başlayıp dünyaya yayılacak
Twitter Kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hiperenflasyonun her şeyi değiştireceğini iddia etti. Dorsey yaptığı açıklamada hiperenflasyonun ABD'den başlayarak tüm dünyaya yayılacağını belirtti.

Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ABD’de artan enflasyona vurgu yaparak işlerin çok daha kötüye gideceğini ifade etti.

Dorsey, Cuma gecesi attığı twitinde ABD’de ve tüm dünyada hiperenflasyon olacağını yazdı. Dorsey, “Hiperenflasyon her şeyi değiştirecek” dedi.

Tweet, tüketici enflasyonunun ABD’de 30 yılın zirvesine yaklaşmasıyla ve sorunun artacağı endişeleri ile paralel bir dönemde geldi.

powwel.jpg

'FED Başkanı Powell dengesiz enflasyona dikkat çekmişti'

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da önceki gün yaptığı açıklamada, ABD’de ekonomik toparlanmanın çok dengesiz olduğunu ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğini söylemişti.

Powell konuşmasında, mevcut yüksek enflasyon oranlarının, fiyat belirleyicilerinin gelecekte gereğinden fazla yüksek enflasyon olacağı beklentisine yol açtığını söyledi.

Enflasyonun yükselmesine neden olan küresel tedarik zinciri kırılmalarının tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini belirten Powell, bu durumun muhtemelen gelecek yıla kadar devam edeceğini açıkladı.