Ünlü Banka İflas Bayrağını Çekti: Faaliyetleri Sonlandırılıyor

Ünlü Banka İflas Bayrağını Çekti: Faaliyetleri Sonlandırılıyor
ABD’de Philadelphia merkezli Republic First Bank iflas bayrağını çekti. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), ünlü bankanın kapatıldığını ve varlıklarının Fulton Bank’a satıldığını açıkladı.

Philadelphia merkezli Republic First Bank iflas etti ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankanın kapatıldığını ve varlıklarının Fulton Bank’a satıldığını duyurdu. Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından bankaya kayyım atandı ve faaliyetlerin sonlandırıldığı belirtildi.

FDIC'nin açıklamasına göre, Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduatın ve büyük bir kısmı Republic First Bank’ın varlıklarının satın alınması için anlaşma sağlandı. Republic First Bank’ın New Jersey, Pennsylvania ve New York’taki 32 şubesi, Fulton Bank şubeleri olarak yeniden faaliyete geçecek ve mevcut müşteriler Fulton Bank müşterileri olacak.

FDIC'nin verilerine göre, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank’ın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatı 4 milyar dolar civarındaydı. Bankanın iflasının FDIC’ye 667 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. İflas haberinin ardından müşterilerin paralarını çekmek için bankanın önünde kuyruklar oluşturduğu iddia edildi.