TVF Genel Müdürü konuştu: Türk Telekom’da ikincil halka arz planlanıyor

TVF Genel Müdürü konuştu: Türk Telekom’da ikincil halka arz planlanıyor
Türk Telekom’da imtiyazın uzatılıp ikincil halka arzın planlandığına dikkat çeken Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, “Blok satış gibi bir plan yok. Halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, Türk Telekom'da ikincil halka arzın planlandığını açıkladı. Ermut, "Şirket zaten halka açık, imtiyazı uzatıp ikincil halka arz planlanıyor, blok satış gibi bir plan yok. İkincil halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

arda-ermut.jpgVarlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut

Sabah gazetesinin sorularını yanıtlayan Ermut, TVF’nin aldığı Türk Telekom’da imtiyazın uzatılmasının Hazine’ye ve şirketin değerine katkı sağlayacağını öngördü.

Ermut, “En kötü senaryoda yani imtiyazın devam etmediği durumda bile aldığımız varlığın değeri ödediğimiz fiyatın çok daha üstünde. Şirket zaten halka açık, imtiyazı uzatıp ikincil halka arz planlanıyor, blok satış gibi bir plan yok. İkincil halka arzla yabancı yatırımcının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. İki sene içinde yatırımları hızlandırıp, şirkette katma değeri oluşturduğumuz bir senaryodan baktığınızda hiçbir şekilde en ufak bir endişemiz olmayan bir satın almaydı” dedi.

Ermut röportajda şu ifadeleri kullandı:

Krediyi ağırlıklı olarak LYY Telekomünikasyon şirketinin ortağı olan bankalar sağlayacak. İlk 2 sene ödemesiz, toplam 6 yıl vadeyle alınacak. Bu krediyi alırken Varlık Fonu’nun herhangi bir varlığını temlik etmeyeceğiz. Satın alma işleminin finansmanı için öz kaynaklardan kullanılacak tutar 50 milyon dolar. Kalan bedel dış kaynak olarak temin edilecek. Bankalar hiçbir teminat istemeyerek, Türkiye ve Türk Telekom’a güvenlerini bir kez daha gösterdiler.

Satış gibi bir plan yok. Fakat halka arzlarda doğrudan yabancı yatırımın payının önünü kapatmıyoruz. Şirketin ilerleyen dönemlerde yabancı yatırımcılarla ortak başka ülkelerde operasyonlara girme fırsatı olabilir. Buradaki teknoloji yatırımlarını belki muadil uluslararası firmalarla yapabilir.