Türkiye'nin ünlü tekstil devine şok! İflas bayrağını çekti: 15 gün süre verildi

Türkiye'nin ünlü tekstil devine şok! İflas bayrağını çekti: 15 gün süre verildi
Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi, Alaf Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için 1 yıllık kesin mühlet verdi. Alacaklılar, alacaklarını belgeleriyle birlikte bildirmek zorunda. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde başvurular yapılmalı. Geç kalan alacaklılar, müzakerelere kabul edilmeyecek.

Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle teker teker iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü tekstil şirketi konkordato başvurusunda bulundu. Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında İzmir şehri ön plana çıkıyor. Bu sefer ki konkordato haberi ise yine İzmir'den geldi.

Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi, Alaf Tekstil için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Alacaklıların, alacaklarını ve dayanak belgelerini Konkordato Komiserliğine bildirmesi gerekiyor.

production1.jpg

ALACAKLILAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER VE DETAYLAR

Alacaklılar, alacaklarını 15 gün içinde bildirmek zorunda. Başvuru süresi ilan tarihinden itibaren başlıyor. Alacakların 13.03.2024 tarihinden önce ve sonra doğan kısımlarının ayrı ayrı belirtilmesi gerekiyor. Faiz oranları ve hesaplanan gün sayıları da bildirilmelidir.

productiondyeing2.jpg

BELGE VE BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda alacakların dayanak belgeleri eklenmeli. Teminatlı alacaklar için teminat türü ve miktarı belirtilmeli. Yabancı para alacaklıları, T.C. Merkez Bankası efektif satış kuru üzerinden Türk Lirası karşılığını talep edebilir. İlan edilen sürede başvuru yapmayan alacaklılar, müzakerelere katılamaz.

productiondyeing3.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi