Türkiye'nin ünlü peynir markası iflasın eşiğinde! Mahkeme 3 ay süre verdi

Türkiye'nin ünlü peynir markası iflasın eşiğinde! Mahkeme 3 ay süre verdi
Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle maliyetlerini karşılamakta güçlük çeken şirketler soluğu iflas mahkemelerinde alıyor. Bu sefer soluğunu orada alan ise dev süt ve süt ürünleri fabrikası oldu.

Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle teker teker iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü peynir ve süt şirketi konkordato başvurusunda bulundu. Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında Konya şehri ön plana çıkıyor. Bu sefer ki konkordato haberi ise yine Konya'dan geldi.

MAHKEME 3 AY GEÇİCİ MÜHLET SÜRESİ VERDİ

Konya'nın ünlü peynir fabrikasının konkordato talebine ise mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi verdi.

Konya'daki dev peynir fabrikası konkordato ilan etti! 3 ay süre verildi

NEDEN İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU?

Alacaklarını tahsil edemeyen işletmeler borçlarını ödeyemez hale geldi ve bu durum, konkordato ilan eden firmaların sayısında rekor kırılmasına neden oldu. Özellikle gıda üreten tesislerin konkordato ilan etmesi, vatandaşları şaşırttı. Ancak konkordato sürecinden sonra durumu düzeltemeyen işletmeler iflas etmek zorunda kalıyor.

fabrika-3.jpg

Konya'daki büyük bir peynir fabrikası da son olarak konkordato ilan etti ve bu durum vatandaşları üzdü.
Süt ve süt ürünleri üreten Erkon Süt de konkordato ilanıyla gündeme geldi. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla firma için 3 ay geçici mühlet süresi verildi.

Foto - Meşhur peynir markası iflasın eşiğinde! Mahkeme süre verdi