Türkiye'nin önde gelen ev gereçleri firması iflasın kıyısında: Alacaklılar için tarih belirlendi

Türkiye'nin önde gelen ev gereçleri firması iflasın kıyısında: Alacaklılar için tarih belirlendi
İstanbul'da bir konkordato haberi daha. Ünlü ev gereçleri firması Buse Ev Gereçleri, küresel ekonomik kriz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Alacaklılar toplantısı 28 Ağustos'ta Bahçelievler'de yapılacak.

Küresel ekonomik kriz, Türkiye'deki firmalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Son olarak, Buse Ev Gereçleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İstanbul'da konkordato ilan eden firmalar arasında yer aldı. Firmanın konkordato süreci Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yürütülüyor.

screenshot-2.png

KONKORDATO SÜRECİ VE TARİHLER

Mahkeme, Buse Ev Gereçleri ve borçlu şahıslar Cenk Durmaz ile Nesrin Durmaz hakkında 18 Ekim 2023 tarihinden itibaren bir yıllık kesin mühlet kararı verdi. Konkordato komiser heyeti, Hukukçu Dr. Cüneyt Bellican, Bağımsız Denetçi SMMM Zeki Özkan ve Finans Uzmanı Figen Mengi Teker’den oluşuyor. Bu heyet, konkordato sürecini yakından takip edecek.

screenshot-3.png

ALACAKLILAR TOPLANTISI 28 AĞUSTOS'TA

Alacaklılar, 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlenecek toplantılara katılacak. Toplantı, borçlu şirket ve şahısların konkordato projelerinin müzakere edilip oylanacağı bir platform olacak. Alacaklıların, kimlik ve yetki belgeleri ile toplantıya katılmaları gerekiyor.

screenshot-4.png

ALACAKLILAR İÇİN ÖNEMLİ DETAYLAR

Toplantıya katılamayacak olan alacaklılar, toplantıyı takip eden yedi gün içinde kabul veya ret beyanlarını yazılı olarak bildirebilirler. İlgili belgeler ve detaylar, Konkordato Komiseri Zeki Özkan’ın Başakşehir’deki ofisinde incelemeye açık olacak.

Kaynak:Haber Merkezi