Türkiye'nin 62 yıllık yağ üreticisi kepenk kapattı

Türkiye'nin 62 yıllık yağ üreticisi kepenk kapattı
Altınyağ Madencilik ve Enerji Yönetim Kurulu, köklü bir değişim kararı aldı. Şirket yeni bir yola adım atıyor. Bu süreçte şirketin borsadaki hisse sahiplerine ortaklıktan ayrılmaları durumunda lot başına ödenecek tutar da belli oldu.

Şirket, esas faaliyet konusu olan bitkisel sıvı yağ üretim ve satışından tamamen çekilerek yeni bir yola adım atıyor. Bu değişimin temelinde ise enerji ve teknoloji yatırımlarına odaklanma yatıyor.

Karara göre, Altınyağ madencilik faaliyetlerinin yanı sıra enerji sektöründe de yatırımlarını genişletecek. Yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanlarında öncü olmayı hedefleyen şirket, bu sayede Türkiye'nin sürdürülebilir enerji geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

banner202229115424892.png

Şirket aynı zamanda yüksek teknoloji yatırımları, savunma sanayi yatırımları ve lojistik sektörü faaliyetlerini de faaliyet konusuna eklemeyi planlıyor. Bu sayede farklı sektörlerde de söz sahibi olarak Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

AYRILMAK İSTEYEN HİSSE SAHİPLERİNİN PAYI KARARLAŞTIRILDI

Şirketin faaliyet konusunda yapılacak değişikliklerin, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) (II-23.3) sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği’nin Önemli Nitelikteki İşlemler başlıklı 4. Maddesinin 3. fıkrası çerçevesinde değerlendirilerek, ayrılma hakkı kullanım fiyatı başlıklı 14. Maddesinin 1. Fıkrasına göre ayrılma hakkı fiyatının (1 Lot = 100 Adet Hisse için) 7,5515 TL olarak belirlenmesi benimsendi.