Türkiye Ekonomisin En Büyük Sorununu Halk Çözdü!

Türkiye Ekonomisin En Büyük Sorununu Halk Çözdü!
Asal Araştırma şirketinin 'Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu ne?' anket sonuçları, vatandaşın dertli olduğu konuları ortaya çıkardı. Yapılan ankete göre Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu, gıda fiyatlarındaki artış...

Türkiye ekonomisinin en önemli sorununun gıda ürünleri fiyatlarındaki artış olduğu ortaya çıktı. 24-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında ASAL Araştırma'nın yaptığı ankete göre, katılımcıların %26.7'si gıda ürünleri fiyatlarındaki artışı en büyük endişe kaynağı olarak belirtti.

gpxzwbdwoai8-8x.jpg

TEMEL İHTİYAÇLAR EN BÜYÜK SORUN

Gıda ürünleri fiyatlarındaki artışı %11.0 ile kira ve konut fiyatlarındaki artış takip ederken, elektrik, doğalgaz ve su fiyatlarının yüksekliği %8.1 ve akaryakıt fiyatlarının yüksekliği %7.2 ile sıralandı.

İşsizlik %5.5 ve adaletsizlik %5.4 ile diğer önemli endişe kaynakları arasında yer alırken, enflasyonun yüksekliği, faizlerin yüksekliği, eğitimsizlik, vergi oranlarının yüksekliği ve sosyal eşitsizlik gibi ekonomik ve toplumsal konular da ankette belirtilen endişeler arasında.

Anket sonuçları, Türkiye'de yaşayanların günlük yaşam giderlerindeki artışların ekonomik endişelerinin odak noktası olduğunu gösteriyor.