Türk Lirası'nın düşüşünden, Bitcoin'in falına baktı!

Türk Lirası'nın düşüşünden, Bitcoin'in falına baktı!
ABD’de salgın sonrası artan parasal genişleme, enflasyon konusunda ekonomistleri tedirgin ederken Bitcoin uzmanları, tek çıkış yolunun Bitcoin olduğunu belirtti.

ABD’de salgın sonrası artan parasal genişleme, enflasyon konusunda ekonomistleri tedirgin ederken Bitcoin uzmanları, tek çıkış yolunun Bitcoin olduğunu belirtti. Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Bloomberg’e verdiği röportajda ABD’deki ekonomik beklentilerine dair öngörülerini paylaştı.

Ünlü CEO, kötüleşen ekonomi sonrası sertleşen getiri eğrilerinin ABD sokaklarında kaos yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Novogratz, ABD ekonomisinin 10 yıllık getiri eğrilerinin dikleştiğini belirtirken,  ''Dolar giderek değer kaybediyor. Ben bunu istemiyorum. Bitcoin aya çıkacak demek istemiyorum çünkü kaosa sürükleniyoruz ve bunu sadece izliyoruz” dedi. 

Değer kaybeden para birimleri ve enflasyonla mücadele eden ülkeler için tek çıkış yolunun Bitcoin olduğunu söyleyen Novogratz, ABD’nin parasal genişleme politikalarından ve para basıp dağıtmaktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının da bu nedenle olduğuna dikkat çeken Novogratz, ''İnsanlar güvenlerini kaybettiğinde getiri eğrileri dikleşerek yükselir. Bunu sadece getiri eğrilerinde değil para birimlerinde de görebiliyoruz. Türk lirasına geçen yıl olan da buydu'' diye konuştu.

Etiketler :