Türk Firmasından BMW'ye Dev Yatırım

Türk Firmasından BMW'ye Dev Yatırım
Türkiye'nin ilk yerli oromobil markası Tog'un fabrikasını inşa eden Türk firması dev bir yatırım daha yapmaya hazırlanıyor. Firma dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikayı inşa edecek.

BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın inşaatını üstlenen Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

dfc-001.png

Arıoğlu, Togg fabrikasının kendileri için bir referans olduğunu belirterek, bu sayede dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden BMW’nin Macaristan’da kuracağı fabrikanın yapım ihalesine katıldıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'na (AA) konuşan Arıoğlu, “Togg fabrikası şantiyesini gören BMW yetkilileri, Yapı Merkezinin kalite ve hız anlamında hedeflerini rahatlıkla karşılayacağını görerek, Avrupalı firmaların çoğunlukta olduğu birçok grubun katıldığı ‘BMW Debrecen Elektrikli Otomobil Fabrikası Projesi’nin müteahhidi olarak bizi tercih etti. Böylece Türkiye’mizin gururu Togg’un referansıyla ihalesini kazandığımız BMW’nin Macaristan’daki fabrikasının yapımını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı, 2025’te de üretime başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

dfb.png

“ULUSLARARASI ARENADA DA REFERANS OLACAK”

Projeyle Macaristan’ın Avrupa’nın elektrikli otomobil üretim pazarında güçlü bir pozisyona taşınmasına destek olduklarını belirten Arıoğlu, bir Türk şirketinin bu tip projelerde görev üstlenmesi ve işlerini başarıyla tamamlamasının Türk müteahhitliğinin adının duyulması için de uluslararası arenada referans olacağına dikkat çekti. Projenin gelecekte üstlenilecek işlere de yansıyacağının altını çizen Arıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yapı Merkezi tarafından önce yerli ve milli otomobil markamız Togg’un fabrikası, ardından dünya genelinde tanınan öncü otomobil üreticilerinden BMW’nin otomobil fabrikasının inşasının üstlenilmesi, benzer yatırımcılarla olası iş fırsatları yakalanması açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, BMW dışında dünyaca ünlü 4 büyük otomobil üreticisi firmanın yapacağı yatırımlarla ilgili bir süredir sıcak temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde övünç duyulacak yeni haberlerin duyurulması çok yakın. Macaristan’daki projenin bir diğer önemi ise babam merhum Ersin Arıoğlu’nun çizdiği rota doğrultusunda Slovenya’daki projelerden sonra Avrupa’da bu işin üstlenilmesidir.”