Türk finans devi Araplar'a satıldı

Türk finans devi Araplar'a satıldı
Mısır merkezli finansal teknoloji şirketi MNT-Halan, Türkiye'nin önemli faktoring şirketlerinden birini satın aldı.

Mısır kökenli önde gelen fintech şirketi MNT-Halan, Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmek adına önemli bir karar aldı.

Şirket, faktoring şirketlerinden 12 yıllık geçmişe sahip Tam Finans'ın tamamını satın alarak güçlü bir hamlede bulundu. Bu stratejik adımla MNT-Halan, hem Türkiye'deki varlığını daha da güçlendirmeyi hem de bölgesel bir finansal hizmetler devi olma hedefini hızlandırmayı amaçlıyor. Tam Finans'ın deneyimi ve Türkiye pazarına hâkimiyeti, MNT-Halan'ın büyüme stratejisine önemli katkılar sağlayacak. Bu satın alma, Türkiye'nin fintech sektöründeki hareketliliğe de önemli bir ivme kazandırarak, sektörün daha da büyümesi ve gelişmesi için yeni fırsatlar sunuyor.

01.jpg

ŞİRKET CEO'LARI SATIN ALMA HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRDİ

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan MNT-Halan Kurucusu ve CEO'su Mounir Nakhla, Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve geniş müşteri potansiyeli nedeniyle bu yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Nakhla, Tam Finans'ın Türkiye'deki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) yönelik sunduğu finansal çözümlerle kendi vizyonlarına uygun olduğunu vurguladı.

Tam Finans CEO'su Hakan Karamanlı ise şirketlerinin, Türkiye'de banka dışı finans sektöründe ilk AR-GE merkezine sahip olduğunu ve yapay zeka destekli bir altyapı sayesinde müşterilere hızlı ve etkin hizmet sunduğunu belirtti. Karamanlı, MNT-Halan ile birleşmenin, şirketlerinin büyüme hızını artıracağını ve müşterilerine daha geniş bir ürün yelpazesi sunma imkanı sağlayacağını ifade etti.