Toyota'dan flaş karar: Türkiye’de üretime ara verdi!

Toyota'dan flaş karar: Türkiye’de üretime ara verdi!
Toyota, Sakarya'daki fabrikasını üretime kapatma kararı aldı. Alınan bu karardan o iki model etkilendi ve üretimi durduruldu.

Toyota, Sakarya'daki fabrikasında 29 Temmuz ile 17 Ağustos tarihleri arasında planlanmış bakım ve revizyon çalışmaları nedeniyle üretimine üç hafta ara verecek. Bu süre zarfında yapılacak çalışmalarla birlikte fabrikanın gelecekteki performansının ve verimliliğinin artması hedefleniyor.

Toyota Sakarya fabrikası Avrupa'da 1. dünyada 7.

NEDEN ÜRETİME ARA VERİYOR?

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ileri teknoloji üretim hatları ve yüksek kalite standartlarıyla ön plana çıkan otomobil markalarından bir tanesidir. Fabrikanın planlı bakım ve onarım süreci, üretim kapasitesini ve operasyonel etkinliği maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ İHRACATÇISI'

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2023 yılında Sakarya’da üretilen 213 bin aracın 178 binini ihraç ederek önemli bir başarı elde etmiş ve 4,1 milyar dolarlık ihracat geliri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçısı olarak ödüllendirilmiştir.

Toyota Corolla ile Tanışın | Toyota Türkiye

HANGİ MODELLERİN ÜRETİMİ DURDURULACAK?

Üretimi durdurulacak modeller arasında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’daki fabrikasında üretilen önemli araçlar olan Corolla ve Toyota C-HR bulunmaktadır.

317 milyon Euro'luk yatırım: Yeni Toyota C-HR Sakarya'da üretilecek - Dünya Gazetesi

Kaynak:halktv.com.tr