Toplu Taşıma Kullananlar Dikkat! 81 İlde İptal Edilecek

Toplu Taşıma Kullananlar Dikkat! 81 İlde İptal Edilecek
81 İlde tüm ulaşım kartlarının iptal edileceği bildirildi ve yeni düzenleme için geri sayım başladı.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, bu değişimi PTT Pul Müzesi'nde yapmış olduğu açıklamalarla detaylandırdı. Gülten, 2024 yılı sonunda ülkenin yarısından fazlasının yeni sistemi kullanmayı hedeflediklerini belirtti ve ertesi yıl için ülke genelinde uygulanacağını vurguladı.

0x0-yilbasinda-toplu-tasima-ucretsiz-mi-31-aralik-ve-1-ocak-toplu-tasima-otobus-vapur-metro-metrobus-ucretsiz-mi-bedava-mi-1640952040838.webp

Türkiye Kart Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, şehirler arası seyahatlerde karşılaşılan kart çeşitliliğine çözüm getirildiğini vurgulayan Gülten, bu projenin ülke genelindeki toplu taşıma kartlarını entegre ederek kullanıcıların her şehre gittiklerinde yeni bir kart almak zorunda kalmayacakları bir çözüm sunduğunu ifade etti.

Picture background

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

Türkiye Kart, 81 ilde geçerli olacak ve belediyeler kendi kartlarını da kullanmaya devam edecek.

Gülten, projenin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, Türkiye Kart'ın ekonomiye önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu da ifade etti.