TOGG'da Kritik Adım! O Ülkeyle Görüşülüyor

TOGG'da Kritik Adım! O Ülkeyle Görüşülüyor
AKP'nin seçim malzemesi olarak da kullandığı yerli otomobil TOGG için şimdi de Çin'li şirketler devreye giriyor. Ortak üretim mekanizması kurulması için Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında görüşmeler başladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, TOGG ile Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Guangzhou Automobile Group (GAC) arasında elektrikli otomobil üretimi konusunda görüşmeler gerçekleştirildiğini açıkladı.

TEMMUZ AYINDA ZİYARET OLACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, bu iş birliği kapsamında Temmuz ayında GAC yetkililerinin TOGG'a bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki iş birliğinin daha da pekiştirilmesi için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

toggun-2023-yilinda-gerceklestirdigi-satis-miktari-belli-oldu-b7eu-cover-jpg.webp

GAC GROUP: DÜNYA DEVİ ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİCİSİ

1955 yılında kurulan ve Çin merkezli olan Guangzhou Automobile Group (GAC), otomobil ve otobüs üretiminde uzmanlaşmış bir otomotiv şirketi konumunda bulunuyor. Şirket, Trumpchi, Aion ve Hycan gibi kendi markaları altında üretim yapmanın yanı sıra, GAC-Toyota, GAC-Honda, GAC-FCA (Jeep) ve GAC-Mitsubishi gibi uluslararası ortak girişimlerle de faaliyet gösteriyor. Ayrıca, GAC Group, özellikle Aion ve Hycan markaları altında elektrikli araç üretimi ile dikkat çekiyor.