TOGG Çinlilere mi satılacak? En tepeden açıklama geldi

TOGG Çinlilere mi satılacak? En tepeden açıklama geldi
Satışlarının düştüğü söylenen TOGG'un otomotiv pazarında büyük bir atılım gösteren Çin'e satılacağı iddia edildi. İddiaya TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Tosyalı yanıt verdi.

TOGG’un Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni görevi sonrası ilk kez basına demeç verdi.

Ekonomim'den Aysel Yücel'e konuşan Tosyalı, TOGG’un Çinlilere satılacağına dair iddiaları yalanladı. Tosyalı şöyle konuştu:

“Togg’un Çinlilere ya da farklı gruplara satılması gündemimizde yok. Aksine Togg, yeni yönetimle birlikte çok daha büyüyecek”

Tosyalı, TOGG’un satışlarının iyi gittiğini söyleyip eylül ayında 2 bin 200 aracın satıldığını ve yılın ilk dokuz ayında toplam 17 bin 49 araç satışı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Çin’in Türkiye pazarına ilgisine yönelik de açıklama yapan Tosyalı, şunları kaydetti:

“Biz geçen yıl Togg’da sipariş açtık ve 20 bin otomobil vereceğimizi söyledik. 177 bin kişi önden sipariş başvurusu yaptı, herkes kuyruktaydı. Çin’de de devasa firmalar var ama bir tanesi Türkiye’ye yatırıma gelmedi. ‘Türk halkı orada otomobil bulamıyor, gidip orada yatırım yapalım’ demediler. Sonra Türkiye’de bir yatırım aşkı doğdu, yatırım yaptılar. Çünkü ülkelerinde satamıyorlardı, tüketim talebi kalmadı.”

AĞUSTOS'TA SATIŞLAR DİBİ GÖRMÜŞTÜ

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Ağustos ayında 601 adet TOGG satışı gerçekleşmişti. Aylık olarak bakıldığında bu sayı 2023 Temmuz ayından bu yana en düşük TOGG satışına işaret etmişti.

Böylelikle TOGG, geçtiğimiz ağustosta aylık bazda son 14 ayın en düşük performansını kaydetmişti.

Kaynak:Ekonomim