Tırmanmaya devam ediyor! Altın fiyatlarında son durum

Tırmanmaya devam ediyor! Altın fiyatlarında son durum
Altın fiyatlarındaki yüksek seyir yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyonun 41 yılın rekor seviyesine çıkmasının ardından tırmanışa geçen ons altın 1980 doları aşmıştı. Çeyrek altın 1.516 liradan işlem görürken gram altın ise 933 liradan alıcı buluyor.

Ons altında bu hafta itibarıyla da yükseliş sürüyor. Haftanın ilk işlem gününe 1974 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 1985 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1971 dolar, en yüksek ise 1988 dolar seviyeleri görüldü.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak daha fazla ülkenin Rusya'dan enerji akışına ambargo koyması durumunda fiyatların rekor düzeylere gidebileceği uyarısında bulundu. Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar emtiaların sert yükselmesine neden oluyor. Rusya, petrol, doğal gaz, buğday, nikel, paladyum arzında küresel çapta önemli bir paya sahip.

Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımlar altın fiyatlarının yükselmesinde de önemli rol oynuyor. Riskten kaçan yatırımcılar güvenli liman olarak görülen altına yatırım yapıyor.

Gram altın 930 Lirayı aştı

Yurt içinde ise gram altın fiyatında da yükseliş hakim. Haftanın ilk işlem gününe 928 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda 933 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 926 lira, en yüksek ise 935 lira seviyeleri görüldü. Çeyrek altın ise 1.516 liradan işlem görüyor.