Temmuz'da Emekliye Yapılacak Zammı Açıkladı

Temmuz'da Emekliye Yapılacak Zammı Açıkladı
Emekliler, Temmuz ayında maaşlarına gelecek zam için heyecanlı. Yeminli Mali Müşavir Bayram, yüzde 25'lik zammın yüzde 30'a çıkacağını söyledi... En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye ulaşabilir...

Emekliler Temmuz ayında alacakları zam için sabırsızlanıyor. 5 aylık enflasyona göre yüzde 22,72'lik zam garantilendi. Kesin rakamlar Haziran enflasyonuyla belli olacak.

EMEKLİLERİN TEMMUZ HEYECANI

Temmuz ayı yaklaştıkça emekliler maaşlarına gelecek zammı merak ediyor. Enflasyon oranları maaş zammında kritik öneme sahip. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, yüzde 25'lik zammın yüzde 30'a çıkacağını belirtti.

315199.webp

ENFLASYON VE MAAŞ ZAMMI

Emekliler, 5 aylık enflasyona göre yüzde 22,72'lik zammı garantiledi. Kesin rakam Haziran enflasyonuyla netleşecek. Bayram, emeklilere refah artışı yapılmasını bekliyor. Refah payı eklendiğinde maaşlar yüzde 30 artacak.

KÖK MAAŞ DÜZENLEMESİ

Bayram, kök maaş düzenlemesi beklentisini dile getirdi: "Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Kök maaşı 8 bin TL olanlar yeni zamdan yararlanamıyor. Kök maaş düzenlemesi en düşük emekli maaşına sabitlenmeli."

YÜZDE 5'LİK REFAH ARTIŞI

Refah payıyla ilgili resmi bir açıklama yok. Bayram, enflasyon farkının yüzde 30'a tamamlanacağını öngörüyor. SSK, Bağkur ve memur emeklilerine refah payı verileceğini düşünüyor. Ancak aktif çalışan memurlara refah payı verilmesi beklenmiyor.

20211220-2022-emekli-maasi-aciklamasi-ssk-bagkur-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-668257-62cbe2c014e3f24713e6.webp

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN TL OLABİLİR

Bayram, en düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye ulaşması gerektiğini belirtti. "En düşük emekli maaşı yüzde 50 artışla 15 bin TL'ye tamamlanırsa emekliler rahat bir nefes alır." dedi. Ekonomi yönetimi enflasyonla mücadele ederken, hayat pahalılığına karşı sıkı para ve maliye politikası uygulanıyor.

Emekliler, Temmuz ayında maaşlarında büyük bir artış bekliyor. Bayram'ın değerlendirmeleri, milyonlarca emeklinin umutlarını artırıyor. Zam oranlarının netleşmesiyle emeklilerin alım gücü artacak.