Emekli ve memurun Ocak ayında alacağı zam belli oldu!

Emekli ve memurun Ocak ayında alacağı zam belli oldu!
Temmuz enflasyonunun düşük açıklanmasıyla emekli ve memurlar büyük bir şok yaşamıştı. Emeklilerin zam oranı yüzde 24'lerde, memurlarınki ise yüzde 19'larda kalmıştı. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketinden milyonlarca memur ve emekliye bir şok daha çıktı.

Milyonlarca memur ve emekli, bu ay yeni maaşlarını aldı ya da almak için gün sayıyor. En düşük emekli aylığını artıran düzenleme de yasalaşma yolunda ilerlerken, Ocak zamlarına ilişkin enflasyon tahminleri şimdiden ipuçları veriyor. Peki, Ocak ayında memurlar, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini neler bekliyor?

para-vergi.jpg

Memurların ve emeklilerin zam oranları tarih yaklaştıkça daha da netleşecek. Ocak ayının başında zam oranları belli olacak ve bu tarihlerde bir ek iyileştirme yapılıp yapılmayacağı da masaya yatırılacak.

Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38 seviyesinde bulunuyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.64, memur ve memur emeklilerinin artışı ise yüzde 6.62 olacak.

paraa.jpg

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranı %24,73 olmuştu. Memurlar ise %19,31 oranında zam almıştı.