Telefonunuzu Şarja Takmadan Önce Uygulayın: Bataryanız 2 Kat Daha Geç Bitiyor!

Telefonunuzu Şarja Takmadan Önce Uygulayın: Bataryanız 2 Kat Daha Geç Bitiyor!
Yeni nesil akıllı telefonların giderek ince ve hafif hale gelmesi, cihazların içerisindeki bataryaların da kısıtlanmasına neden olmakta. Şarj sürelerini oldukça düşüren bu durumun önüne geçmek ve telefonunuzun şarjının daha geç bitmesini sağlamak ise bazı basit yöntemlerin kullanılması halinde oldukça kolay.

Yeni nesil akıllı telefonlar, batarya teknolojisinde yaygın olarak lityum pillerini kullanmakta.

Bu piller, şarj oranının belirli aralıklarda bırakılması halinde en uzun süre yüksek performans gösterirken, akıllı telefonlarda özellikle yüzde 90'ın üzerinde şarja çıkılması ya da yüzde 25-30 seviyelerinin aşağısına düşülmesi, telefonların ömrünü aşağıya çeken bir faktör.

Şarjınızın tamamen dolmasının ya da tamamen dip seviyeye inmesin telefonunuz için sağlıksız bir durum olduğunu belirten uzmanlar, kullanılacak şarj yöntemleri ile de batarya süresinin iki kat artırılabileceğini savunuyor.

BU YÖNTEMLERİ KULLANIN ŞARJ SÜRENİZİ İKİ KATINA ÇIKARIN!

Telefonların devreleri, onlarla uygun şarj cihazlarından gelecek akımlara göre ayarlanmıştır. Telefonları daha hızlı şarj edebilmek için, orjinal adaptörü 12v olan bir telefona 64v oranında adaptör takmak, telefon bataryasının hızla boşalmasına neden olacaktır.

sarj3.webp

Bu nedenle telefonunuzun şarj yuvasına uyuyor olsa bile, mümkün oldukça telefonunuzu orjinal şarj aleti ile kullanmaya özen gösterin.

Bu şekilde şarjınız daha yavaş dolacak olsa da, çok daha uzun süre kullanılabilecek.

TELEFONUNUZU GÜNDE BİRKAÇ KEZ ŞARJ EDİN AMA TAMAMEN DOLDURMAYIN!

Eğer ev ya da ofis gibi prize ulaşabileceğiniz alanlara yakınsanız, telefonunuzu tamamen şarj etmenizin hiçbir anlamı bulunmamakta.

Cihazınızı yüzde 80 seviyesini aşmayacak ancak yüzde 40'ın da altına düşmeyecek aralıkta kullanmanız ve bu durumda gün içerisinde birkaç kez şarj etmeniz, akıllı telefonunuzun ömrünü uzatan faktörlerin başında gelmekte.

tel1.jpgAyrıca güç tüketimini manuel olarak da azaltabilirsiniz; otomatik parlaklık modunu, arka plan modunu ayarlayabilir ve düşük güç tüketimi işlevini etkinleştirebilirsiniz.

AKILLI TELEFONUNUZU GECE ŞARJDA BIRAKIP UYUMAYIN!

Yoğun bir yaşantı nedeniyle gün içerisinde telefonunu şarj etme fırsatı bulamayan çoğu kişi, gece telefonunu şarja bırakarak uykuya dalmakta. Bu şekilde telefon hem yüzde 100 dolmakta hem de bekleme süresi esnasında da şarj tüketimi sağladığı için yüzde 100 haldeyken bile telefona şarj aktarımı devam etmekte.

Her ne kadar yeni nesil akıllı şarj aletleri, yüzde 100 dolu olan telefonlara yönelik şarj aktarımını kesiyor olsa da, kullanılan çoğu cihazda bu teknik donanım bulunmuyor.

sarj33.jpgBu nedenle uzmanlar, telefonları mümkün oldukça işten ya da dışarıdan eve gelindiğinde şarj etmeye ve gece şarjda telefon bırakmamaya özen gösterilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.