Telefon Piyasasında Şok! Uygun Fiyatlı Telefonların Kralı Havlu Attı!

Telefon Piyasasında Şok! Uygun Fiyatlı Telefonların Kralı Havlu Attı!
Meizu, akıllı telefon üretimini durdurarak yapay zeka odaklı cihazlara yönelme kararı aldı. Bu şok edici haber, uygun fiyatlı telefonlarıyla milyonlarca kullanıcıya ulaşan şirketin CEO'su Shen Ziyu tarafından açıklandı.

TGRT Haber'de yer alan habere göre Çin'in önde gelen teknoloji şirketlerinden Meizu, yakın zamanda önemli bir stratejik değişime imza attı. Şirket pazar günü yaptığı duyuru ile akıllı telefon üretimini sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

YENİ YAKLAŞIM: HEPSİ YAPAY ZEKADA

Bunun yerine Meizu, çabalarını yapay zeka (AI) tarafından yönlendirilen "yarının cihazlarının" geliştirilmesi ve üretilmesine odaklamayı seçtiğini belirtti. Şirket yapay zekanın potansiyelinden yararlanarak artık "Hepsi Yapay Zekada" (All in AI) yaklaşımını benimsediğini vurguladı.

2023'TE CEP TELEFONU ŞİRKETİ OLMAKTAN ÇIKTI

Meizu Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Shen Ziyu, Meizu'nun 2023 yılında bir cep telefonu şirketi olmaktan çıktığını ve artık "ekolojik bir grup" olduğunu söyledi. Anlaşılan o ki Çinli şirket telefon üretimini sonlandırmayı bir süredir planlıyormuş.

uygun-fiyatli-telefonlariyla-biliniyordu-unlu-firma-resmen-havlu-atti-17083232902918-1.webp

Meizu CEO'su bir de akıllı telefon pazarıyla ilgili bir tespitte de bulundu. Günümüzde telefonların akıcılık, mobil fotoğrafçılık ve donanımsal özellikler konusunda rekabetçi olduğunu ve bu sebeple de tüketicilerin yeni bir modele geçiş yapmasının ortalama 51 ay gibi uzun bir zaman aldığını söyledi.

Akıllı telefonlar arasındaki rekabetin daha fazla bellek, daha büyük kamera sensörleri ve daha hızlı şarj gibi konular etrafında döndüğünü kaydeden Shen, aynı zamanda markaların PR uğruna birbirlerinin eksiklerini ifşa etmek gibi taktiklere başvurduğunu da öne sürdü.

1400x1050meizu-21-pro-cin-de-sertifika-aldi-iste-beklenen-ozellikleri.jpg

UYGUN FİYATLI MODELLERİYLE BİLİNİYORDU

Meizu hem amiral gemisi olarak anılan yüksek performanslı modelleriyle hem de fiyat / performans sınıfına giren telefonlarıyla biliniyordu. Aynı zamanda düşük bütçeli cihazları da piyasaya sürüyordu. Son olarak, önümüzdeki dönemde Meizu 21 Pro, Meizu 22 ve Meizu 23 gibi modellerini tanıtması beklenen firma, sektöre havlu attı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ İŞLETİM SİSTEMİ YAPIYOR

Meizu'nun planları arasında bu yıl içinde yapay zeka çağına uygun yeni bir mobil işletim sisteminin piyasaya sürülmesi ve bu yılın sonlarında ilk yapay zeka donanım ürününün piyasaya sürülmesi yer alıyor.

Etiketler :