Tekfen'den 111,5 Milyon Dolarlık Tazminat Davası!

Tekfen'den 111,5 Milyon Dolarlık Tazminat Davası!
Tekfen Holding, Rusya projesindeki mali sorunlar nedeniyle Kharampurneftegaz'a karşı 111.5 milyon dolarlık tazminat talebiyle yargıya başvurdu. Projedeki beklenen zarar finansal tablolara dahil edildi ve tazminat müzakereleri başarısız oldu. Mahkeme süreci devam ediyor.

Tekfen Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) Tekfen İnşaat’ın Rusya projesi hakkında açıklama yaptı. Şirket, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.’nin yüzde 100 kendisine ait olan OOO Rusfen ile birlikte Kharampurneftegaz LLC Firması ile 90 km. uzunluğunda gaz boru hattı inşaat ve montaj işleri için sözleşme imzaladığını belirtmişti.

dolar-1.jpg

Yine daha önce yapılan açıklamada 1 Şubat 2020 tarihinde başlayan ve 16 ay içinde tamamlanması öngörülen sözleşmenin Rusya Federasyonu’nda Kharampur Gaz Sahası ile Gazprom Ana Boru hattı arasındaki Gaz Nakil Boru Hattının ilk 90 km.lik kısmının yapımı ile ilgili olduğu ve projenin sözleşme bedelinin, 311 milyon dolar olduğu kaydedilmişti.

dolar-001.jpg

Bunun ardından 30 Eylül 2023 tarihli mali tabloda yer alan dipnotta yer aldığı üzere, projenin yapımı sürecinde yaşanan muhtelif olumsuzluklar nedeniyle finansal tablolara yansıtılan finansal sonuçların değişen maliyetlere bağlı olarak, rapor tarihi itibarıyla proje sonunda beklenen zararın tamamının konsolide finansal tablolara dahil edildiği ve işveren idare ile kalan zararların tazminine yönelik görüşmelerin devam ettiği aktarıldı.

dolar-4.jpg

Bugün yapılan açıklamada ise işveren iade ile şirketin tazmini için görüşmelerde mutabakat sağlanamayacağının anlaşıldığı, proje ile tüm hak, alacak ve varlıkların tazmini amacıyla OOO Kharampurneftegaz’a karşı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile OOO Rusfen Konsorsiyumu adına yaklaşık 9.954.112.493,80 Ruble (111,5 milyon dolar) değerindeki hak talepleri için yargı yoluna başvurulmasına karar verildiği duyuruldu. Söz konusu başvurunun, mahkemede ön inceleme aşamasında olduğu bildirildi.