Son altın tahminleri 'yok artık' dedirtti... Altın için tarih verildi: 2600 doları aşabilir

Son altın tahminleri 'yok artık' dedirtti... Altın için tarih verildi: 2600 doları aşabilir
Altın piyasası son zamanlarda yükseliş trendi ile yatırımcıların gözdesi. Uzmanlar, ons altının yakın zamanda sert bir şekilde yükselebileceğini ve 2600 doları aşabileceğini tahmin ediyor.

Son altın tahminleri oldukça dikkat çekici ve yükselişe işaret ediyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde ons altın fiyatlarında ciddi artışlar yaşanabileceğini öngörüyor.

Senelerdir altın yorumlarıyla dikkat çeken Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altının önündeki engelin kalktığını ve 2200-2400 dolar aralığında işlem göreceğini öngörüyor. Yıldırımtürk, faiz indirimlerinin ve İsrail-İran geriliminin artmasının ons altın fiyatını 2500 doların üzerine çıkarabileceğini de belirtiyor.

alti3.jpeg

İşte detaylar:

Altın ticareti uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Orta Doğu'daki çatışmaların ve enerji maliyetlerinin altın fiyatlarını etkilediğini belirtiyor. Yıldırımtürk, para birimlerine olan güvenin azalmasıyla birlikte bazı merkez bankalarının altın satın aldığını ve bu faktörlerin altının önündeki engelleri kaldırdığını ifade ediyor. Yıldırımtürk'e göre, ons altın önümüzdeki süreçte 2.200 ile 2.400 dolar arasında işlem görecek ancak faiz indirimlerinin duyurulması ve bölgesel gerginliklerin artması durumunda 2.500 dolar seviyesinin aşılması mümkün olabilir.

alti2.jpeg

Singapur merkezli yatırım bankası Swiss Asia Capital'den gelen tahmine göre ise ons altın, bir yıl içinde 2.600 doları geçebilir. Bankanın yatırım sorumlusu Juerg Kiener, jeopolitik gerginliklerin ve uluslararası ticaret yapılarının değişiminin altın fiyatlarını etkilediğini belirtiyor.