SGK'dan milyonlarca emekliyi etkileyecek flaş karar! Artık o destek ödemesi yapılmayacak

SGK'dan milyonlarca emekliyi etkileyecek flaş karar! Artık o destek ödemesi yapılmayacak
Emekli çalışanlar, özellikle EYT'liler için alınan kararın reel ekonomi açısından olumlu karşılanmadığı belirtilirken, esnaf ise o desteğin kaldırılmasına karşı çıkarak kararın gözden geçirilmesini talep ediyor.

Son torba yasa ile EYT ile emekli olan çalışanlar için kritik bir karar alındı. Hükümet, EYT'nin Hazine'ye maliyetini azaltmak amacıyla emekli işçi çalıştıran işverenlere sağlanan yüzde 5'lik sosyal güvenlik destek primini sona erdiriyor.

HEM EMEKLİLER HEM DE ESNAFLAR KÖŞEYE SIKIŞTI

Esnaflar ise bu kararı eleştiriyor. ''Prim desteğinin sona ermesi, esnafın ustalarını bulmasını zorlaştıracak'' diyorlar.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Son torba yasa ile birlikte emekli işçi çalıştıran işverenlere sağlanan sosyal güvenlik prim desteğinin sona ermesi, hem emeklileri hem de dükkanında emekli usta çalıştıran esnafı zor durumda bırakacak. Çünkü bu destek sayesinde işverenlerin emekli ustalarla çalışma isteği azalacak. Günümüzde zaten usta bulmak çok zor. Esnaf, çırak bulmakta bile güçlük çekerken, sosyal güvenlik prim desteğinin kaldırılması, ustalarını kaybetmeleri riskini artırarak esnafın ve mesleklerin geleceğini daha da zorlaştıracak."

EYT’li emekli çalışanlar için SGK prim desteği bitti! ‘Çok zor’ diyerek yaşanacakları anlattı: ‘Çifte vergilendirme gibi bir uygulama…’

'UYGULA DEVAM ETMELİ'

Palandöken, ''Verilen sosyal güvenlik prim desteğinin sona ermesiyle yetişmiş ustaları kaybedecek ve zamanla esnafımız hem de mesleklerin yok olması hızlanacak'' diyen Palandöken, ''Günümüz koşullarında esnafa verilen desteklerin artması gerektiği düşünülürken, mevcut desteklerin kaldırılması esnafın ayakta kalma mücadelesini zorlaştırıyor. Bu düzenleme, hem esnafın hem emeklinin yararına olduğu için devam ettirilmeli'' dedi.

1x-1.jpg