SGK uzmanından kritik uyarı. O işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir

SGK uzmanından kritik uyarı. O işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir
SGK Uzmanı Özgür Erdursun 8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK'lı olup Bağ-Kur'a geçenleri uyardı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun SSK'lı olup ardından Bağ-Kur'a geçiş yapan vatandaşlar için kritik bir uyarıda bulundu.

Ekomomim’de yer alan habere göre, on binlerce EYT'linin SSK’dan emekli olma şansını kaybetme riskini yaşadığını aktaran Özgür Erdursun 30 Ekim 2024 tarihinden önce yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

ozgur-erdursun-4-1.webp

YAPILMASI GEREKENLER ANLATTI

8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK’dan Bağ-Kur’a geçen vatandaşların Ekim ayı bitmeden önce çıkış işlemlerini tamamlaması gerektiğini aktaran Erdursun, “Bu tarihten önce Bağ-Kur’a geçmiş olanların 30 Ekim 2024’e kadar Bağ-Kur’dan çıkış yapmaları gerekiyor. Eğer 30 Ekim 2024’e kadar Bağ-Kur’dan çıkış yapılmaz ve 1261 günün üzerinde Bağ-Kur primi ödenmişse, emeklilik statüsü otomatik olarak SSK’dan Bağ-Kur’a geçiyor. Bağ-Kur’dan emekli olmak, SSK’ya göre daha fazla prim ödeme süresi ve daha düşük emekli maaşı anlamına geliyor. Bu nedenle, birçok kişi için bu durum ciddi bir dezavantaj yaratabilir” sözlerini sarf etti.

whatsapp-image-2024-10-06-at-12-51-50.jpeg

KİMLERİ KAPSIYOR?

Konunun kimleri ilgilendirdiğini bir bir söyleyen Erdursun, “Bağ-Kur'dan çıkış yapmak için ise iş yerinizi kapatabilir, şirket ortaklığından ayrılabilir ya da başka bir işyerinde çalışmaya başlayarak Bağ-Kur’dan çıkış yapabilirsiniz. Eğer bu tarihten sonra çıkış yapsanız bile, 1261 günden fazla Bağ-Kur priminiz varsa, emeklilik statünüz Bağ-Kur olarak belirlenecek” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi