SGK Uzmanı Özgür Erdursun, silinecek borçlar için tarih verdi. Milyonlarca vatandaş bu affı bekliyor

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, silinecek borçlar için tarih verdi. Milyonlarca vatandaş bu affı bekliyor
SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, vergi borçlularını sevindirecek bir gelişme yaşanabilir. Yakında çıkarılması planlanan yeniden yapılandırma yasası ile borçların bir kısmının silineceği ve gecikme faizlerinin affedileceği müjdesi verildi.

Vergi mükelleflerini yakından ilgilendiren bu düzenlemenin, düzenli vergi ödeme konusunda sıkıntı yaşayanlar için büyük bir rahatlama sağlayacağı öngörülüyor. Özellikle son dönemde vergi borçlarının artmasıyla birlikte banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin de artması, birçok vatandaşı zor durumda bırakmıştı.

122928444-44.jpg

Erdursun, vergi borçlarının artmasının işyeri kapanışlarına ve yeni işletme açma oranlarının düşmesine de yol açtığını belirtiyor. Bu nedenle, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, iş dünyası için de can suyu niteliğinde olacak.

2024'TE YENİDEN YAPILANDIRMA İHTİYACI DOĞACAK

2024'de tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacaktır diyen Erdursun, “2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergideki gecikme faiz oranı aylık %3,5'e kadar yükselmiş durumda. Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları hızla büyüyor, banka hesapları bloke ediliyor ve evi-arabası olanların başvurduğu E-haciz işlemleri artıyor” şeklinde konuştu.

122928444-44-001.jpg

KAPANAN İŞYERİ SAYISI ARTARKEN, YENİ AÇILAN İŞYERİ SAYISI ARTIYOR

Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışları artarken, yeni işletme açma oranları düşüş gösteriyor diyen Erdursun, “Ticaret yapmak ve işletmeyi sürdürmek giderek zorlaşıyor. Bu nedenle mali konularda dikkatli olunması önem arz ediyor. Yakın gelecekte vergi düzenlemelerinde değişiklik olabileceğini göz önünde bulundurarak, mali durumları düzenli olarak takip etmek önemli olacaktır” dedi.

Etiketler :