SGK Uzmanı Ali Tezel emeklilere kara haberi verdi! 2008 detayı vatandaşı mahvedecek

SGK Uzmanı Ali Tezel emeklilere kara haberi verdi! 2008 detayı vatandaşı mahvedecek
Emeklileri üzen bir haberde SGK Uzmanı Ali Tezel'den geldi. Tezel, 2008 yılını işaret ederek üzücü haberi verdi.

Emekliler temmuz ayında yüzde 24,73'lük zam ile karşı karşıya kaldı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin tl altında kalacak korkusu yaşanırken son müdahale ile bu miktar 12 Bin 500 TL'ye çıktı. Son zamanlarda orta vade programında yeni emeklilik sistemi için hazırlıklar yapıldığı belirtilirken SGK Uzmanı Ali Tezel'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ali Tezel 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranının düşürülmesini işaret etti.

SGK Uzmanı Ali Tezel ‘2008’ yılını işaret ederek açıkladı ‘İntibak beklerken emekli maaşları düşürülecek' 5

AYLIK BAĞLANMA ORANI NEDİR?

Bu oran emekli aylığının hesaplanmasına dair bir orandır. Emeklilerin alacağı aylığın belirlenmesinde aylık kazancın ne kadarının kazanç olacağı bu oranla belli olur. 1999'dan önceki sistemde 25 yıl sigortalılık süresine yüzde 76, 3600 gün için ise yüzde 70 olarak uygulanmaktaydı. 2008 yılında bu oran yüzde 28'e kadar düştü. Bu düşüşle beraber maaş miktarları da düşmeye başladı. Bunun çözümü için ise intibak yasası denen bir süreç işletildi. Bu yasa ile farklılıkların ortadan kalkması hedefleniyor.

SGK Uzmanı Ali Tezel ‘2008’ yılını işaret ederek açıkladı ‘İntibak beklerken emekli maaşları düşürülecek' 3

SGK UZMANI ALİ TEZEL EMEKLİYİ KORKUTAN GELİŞMEYİ AKTARDI

AKP ekonomi yönetimi orta vade programında yeni emeklilik sistemi için adım atılması bekleniyor. Bu kapsamda emeklilik yaşı artırılırken, aylık bağlama oranı da değişecek. SGK Uzmanı Ali Tezel 2008 sonrası kullanımda olan aylık bağlama oranının daha da düşürüleceğini işaret etti.

SGK Uzmanı Ali Tezel ‘2008’ yılını işaret ederek açıkladı ‘İntibak beklerken emekli maaşları düşürülecek' 2

Tezel, “Emekli aylık bağlama oranı da 2008 yılında yüzde 70’den yüzde 28’e düşürüldü. Sanırım onu da yüzde 15’e düşürecekler. Artık sosyal devlet değil, sadaka devleti olacağız” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi