SGK açıkladı! Bu şartları sağlayanlara 5 puanlık indirim geldi

SGK açıkladı! Bu şartları sağlayanlara 5 puanlık indirim geldi
Gelir vergisi mükellefleri ve esnaflar, Bağ-Kur kapsamında beş puanlık prim indirimiyle mali yüklerini hafifletecek. Primlerin zamanında ödenmesi ve borçsuz olunması teşvikten yararlanmak için gerekli...

Vergi mükellefleri, esnaf ve sanatkârlar için yeni bir fırsat sunuluyor. Gelir vergisi mükellefleri, esnaf ve sanatkârlar, şirket ortakları ve tarımsal faaliyetlerde bulunanlar, 4/1-b (Bağ-Kur) kapsamında beş puanlık prim indirimi alacak. Teşvikten yararlanmak için primlerin yasal süre içinde ödenmesi ve kurumun borçsuz olunması gerekiyor.

thumbs-b-c-1e9c21da6865cb070e428010ae6aa950.jpg

TEŞVİK ŞARTLARI

Bu indirimden yararlanabilmek için sigortalıların primlerini zamanında ödemesi şart. Ayrıca, idari para cezası veya gecikme cezası borcu bulunmaması gerekiyor. Borçların yapılandırılmış olması ve bu yapılandırmanın devam etmesi de önemli bir koşul. Böylece, işletmeler finansal yüklerini hafifletebilecek.

KAPSAM VE FAYDALARI

Teşvik, geniş bir kitleyi kapsıyor; esnaftan tarım sektörüne kadar birçok kesimi ilgilendiriyor. Bu uygulama, işletmelerin mali yüklerini azaltarak, finansal sürdürülebilirliklerini destekliyor. Beş puanlık prim indirimi ile işletmeler, sigorta yükümlülüklerini daha kolay yerine getirebilecek.

gtupebmwsaagng3.jpeg

OTOMATİK YARARLANMA

Şartları sağlayan sigortalılar, teşvikten otomatik olarak faydalanacak. Bu süreçte herhangi bir ek başvuru yapmalarına gerek yok.

Kaynak:Haber Merkezi