Selçuk Geçer Bombayı Patlattı: 200 Kat Değer Kaybedecek

Selçuk Geçer Bombayı Patlattı: 200 Kat Değer Kaybedecek
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracıyla ilgili büyük tehlikeyi açıkladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından 3 aylık periyotta dolar kuru sabit kaldı. Bir çok yatırımcı ise bu noktada TL varlıklarına yönelmiş durumda . Dolar kurunun sabit bırakılmasını eleştiren ekonomist Selçuk Geçer, geçmişi anımsatarak yaşanabileceğine dikkat çekti.

hgn.jpg

TL VARLIKLARI DEĞER KAZANDI, DOLAR SABİT KALDI

Enflasyon ve kur artışı ile mücadele kapsamında Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkartmış ve sonra sabit tuttuğunu açıklamıştı. Faiz kararının ardından dolar kuru 32 seviyelerinde rekor bir artış yapamamıştı. Durgunluğun ardından mevduat faizinin yüzde 50 bandına gelmesi ve borsanın rekor artışa imza atması yatırımcıları TL varlıklarına yönelmesine neden oldu.

1554352689297-para-001.gif

ENFLASYON DÜŞTÜ

Türkiye’deki enflasyon belasının son günlerde baz etkisinde düşüşe yöneldiği gözlemlenirken, ekonomik politikanın ardından hem kur hem de enflasyon ile mücadelede uygulamaların meyve verdiği gözlemlendi.

fsd-001.jpg

GEÇER: 200 KAT DEĞER KAYBETMİŞTİ

Uygulanan ekonomik politikanın felakete götürüleceğini örnek vererek açıklayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Bu programın aynısının bedeli geçmişte ağır olmuştu. Bu yapılan bana göre bir ekonomik program değil. 1994 yılında uygulanan politika ile şimdiki aynı. O dönemde ekonomik kriz 2001 yılındaki krizi de oluşturdu. 1994 yılındaki program ile 8 bin TL olan kur 1.6 milyona çıkmıştı. Yaklaşık olarak TL, 200 kat değer kaybetmişti. Kuru tutalım derken bunlar oldu” diye konuştu.