Seçim öncesi Ankara kulislerinde yeni rakamlar... Herkes bunu merak ediyor.. Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Seçim öncesi Ankara kulislerinde yeni rakamlar... Herkes bunu merak ediyor.. Asgari ücrete zam yapılacak mı?
14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere günler kaldı. Hayat pahalılığı ve fiyat artışları cep yakıyor. En çok merak edilen konu ise asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı... Herkesin gözü atılacak yeni adımlarda... Ankara kulislerinde dönen tartışmalar işçi ve memuru heyecanlandırdı. İşte tüm gelişmeler...

Türkiye'de çalışan milyonlarca vatandaş maaş ödemelerinde yapılacak artışları dört gözle bekliyor. Hükümetin bu konuda adım atıp atmayacağı merak ediliyor. 2023 yılının başında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapıldı, asgari ücret 8.500 olarak belirlendi. Yapılan zamların üzerine enflasyon zamları da eklenince asgari ücrete yapılan artış da buhar oldu.

62a6553170380e0f58e0bdb7.webpBirçok şehirde kira ve gıda fiyatlarına yapılan zamlar işçi ve memurları zam beklentisine soktu. Şimdi en çok merak edilen konuların başında asgari ücret ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı geliyor..

1534263.jpg

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

2023 yılı başında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılırken maaşlar da 8.500 TL oldu. Asgari ücret ödemelerine Nisan ayında yapılacak zam tartışmaları devam ederken Mayıs ayında yeni rakamların konuşulacağı iddia ediliyor.

asgari-ucrete-zam-1.jpg

ANKARA KULİSLERİNDE KONUŞULAN RAKAMLAR

Ankara kulislerinde dönen tartışmalara göre asgari ücret 10.000 TL'ye kadar çıkabilir. Maaşların 10.000 TL seviyesine yükselmesi durumunda Türkiye'de asgari ücrette ilk kez 5 haneli rakamlar görülecek. Elbette tüm bunlar henüz iddia ama yine de çalışan kesimi heyecanlandırdı. Asgari ücret zamlarının 10.000 TL olması durumunda memurların alacağı maaşların ne kadar olacağı da haliyle çok merak ediliyor.

n0h5qfntpey-7kz9hofyaa.webp