Sadece Detaylar Kaldı! Türkiye Avrupa’nın En Büyük Tedarikçisi Olacak

Sadece Detaylar Kaldı! Türkiye Avrupa’nın En Büyük Tedarikçisi Olacak
Trakya'da kurulacak doğalgaz merkezi için BOTAŞ heyeti, St. Petersburg'a giderek detayları görüşecek. Türkiye, Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi olma hedefine doğru ilerliyor. Bu hafta gerçekleşecek teknik ziyaret, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak'ın açıklamaları doğrultusunda planlandı. Türkiye-Rusya ilişkileri, doğalgaz ikmal merkezi önerisiyle daha da güçleniyor.

Akaryakıt merkezi planları Trakya'da devam ederken, BOTAŞ heyeti bu hafta St. Petersburg'a doğalgaz merkezi detaylarını görüşmek üzere hareket ediyor. Türkiye'nin Trakya bölgesine kurulması planlanan doğalgaz merkezi, Avrupa'nın en büyük tedarikçisi olma hedefini taşıyor. Heyet, Gazprom yetkilileri ile görüşerek projenin detaylarını ele alacak.

TEKNİK ZİYARET GERÇEKLEŞECEK

Sabah gazetesinin haberine göre, Kasım 2023'te gerçekleşen Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu 18. Dönem Toplantısı'nda belirlenen doğalgaz merkezi planlarına ilişkin teknik ziyaret bu hafta gerçekleşecek. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın görüşmelerinin ardından planlanan ziyaret, projenin uygulama aşamalarını değerlendirmeyi amaçlıyor.

GÜVENLİ GÜZERGAH İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Astana'daki görüşmelerinde öne çıkan, Türkiye'nin doğalgaz ikmal merkezi olma önerisi, somut adımlara dönüşüyor. Putin, Türkiye'nin doğalgaz tedarikinde çok güvenli bir güzergah haline geldiğini belirtmiş ve bölgede bir doğalgaz ikmal merkezi kurma önerisinde bulunmuştu. Türkiye, bu öneriyi olumlu karşılayarak projeye yönelik adımlar atmaya başladı.

TRAKYA'DA YENİ DOĞALGAZ MERKEZİ

Türkiye, daha önce Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Üniteleri (FSRU), doğalgaz depoları ve gaz borsası ile doğalgaz sektöründe önemli yatırımlar yapmıştı. Trakya'da planlanan yeni doğalgaz merkezi ile Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi olma hedefi güçleniyor.

Etiketler :