Ruhsat Verildi: Sağlık Turizmiyle Meşhur O Kentimizde Yerden Fokur Fokur Fışkıracak

Ruhsat Verildi: Sağlık Turizmiyle Meşhur O Kentimizde Yerden Fokur Fokur Fışkıracak
Niğde'nin jeotermal potansiyeli yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Altunhisar ve Bor ilçelerinde bulunan toplam 3 adet jeotermal kaynak sahası için 3'er yıllık arama ruhsatı vermek üzere ihaleye çıktı.

Ülkemiz hem rüzgar enerjisi kaynakları hem de yer altı jeotermal kaynakları açısından zengin bir ülke. Niğde ise bu zenginlikler yönünde bereketli kaynaklara sahip.

İhaleye katılacak firmaların, jeotermal kaynak arama tecrübesine sahip olması ve gerekli teknik ve mali yeterliliklere sahip olması gerekiyor. İhale sonucunda kazanan firmalar, 3 yıl boyunca sahalarda jeotermal kaynak arama çalışmaları yürütecek ve bu çalışmalar sonucunda elde edilen bulguları İl Özel İdaresi'ne bildirecek.

NİĞDE'NİN JEOTERMAL ZENGİNLİĞİ

Niğde, jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin bir bölge. Özellikle Altunhisar ve Bor ilçeleri, jeotermal enerji üretiminde önemli bir potansiyele sahip. Bu ihalelerin gerçekleştirilmesiyle Niğde'nin jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

JEOTERMAL ENERJİNİN KULLANIM ALANLARI

Jeotermal enerji, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır. Çevreye zarar vermeden elektrik üretimi, ısıtma ve soğutma gibi birçok alanda kullanılabilir. Jeotermal enerjinin kullanımı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığımız azaltılabilir ve sera gazı emisyonları düşürülebilir.

Niğde'nin Jeotermal Enerji Yatırımlarına Katkısı:

Niğde İl Özel İdaresi'nin jeotermal kaynak arama ruhsatı ihalesi, Niğde'nin jeotermal enerji potansiyelinin değerlendirilmesi ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunması için önemli bir adım. Bu ihalelerin gerçekleştirilmesiyle Niğde'de yeni jeotermal enerji santralleri kurulması ve jeotermal enerjinin kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Etiketler :