Reuters: Türk kamu bankaları dün gece 1 milyar dolar sattı

Reuters: Türk kamu bankaları dün gece 1 milyar dolar sattı
Reuters ajansının bugün yayınladığı habere göre Türk kamu bankaları dün gece sabaha kadar yapılan operasyonlarda TL’yi desteklemek için 1 milyar dolar daha sattı.

Reuters bu satışı yapan kamu bankaları arasında “aktif değeri en yüksek banka olan Ziraat Bankası’nın adını özellikle zikretti.

Reuters haberini “konu hakkında bilgisi olan” ve Reuters’a konuşan kişilere dayandırdı.

Haberde TL’nin dün (Perşembe) sekiz ayın en düşük seviyesine gerilediğini fakat sonra geceden itibaren biraz toparlandığını yazdı.

Daha önce Bloomberg geçtiğimiz günlerde kamu bankalarının bir gün içinde yine 1 milyar dolar sattığını iddia etmişti. Buna rağmen döviz kuru kısa duraklamaların ardından yükselmeye devam etmişti.

Ardından bu sabah erken saatlerde bu kez Bloomberg ekranlarından Türk kamu bankalarının likiditenin az olduğu gece saatlerinde açık olan özellikle Asya borsalarında döviz satmaya devam ettiğini ve bu sayede dolar kurunun 6,19 seviyelerinden 6.05’e kadar düştüğünü haber olarak geçmişti.

Fakat Bloomberg’in haberinde her hangi bir banka ismi geçmediği gibi satılan dolar miktarı hakkında bir rakam da telaffuz edilmemişti.