Resmi Gazete'de yayımlandı! Türkiye'nin en değerlileri satılıyor

Resmi Gazete'de yayımlandı! Türkiye'nin en değerlileri satılıyor
Türkiye'nin en değerli arazilerinin özelleştirme yoluyla satışına devam ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Ankara Gölbaşı, Didim, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir Karşıyaka'nın da bulunduğu birçok konumdaki taşınmazlar pazarlık usulü ile satışa sunulacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kamuya ait çok sayıda değerli arazinin özelleştirilme kararlarını imzaladı. Dün Ankara'nın gözde noktaları, İzmir'in cennet köşesi Seferihisar, Sakarya'nın en güzel yerlerinden Arifiye, Marmara kıyısındaki Kumbağ, Samsun Havza'daki arazilerin özelleştirileceği açıklanmıştı bu gün de Ankara Gölbaşı, Didim, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir Karşıyaka'nın da bulunduğu birçok konumdaki taşınmazların satışına karar verildiği açıklandı.

Resmi Gazete’de “Yatırımcılara Duyuru” başlığıyla yayımlanan kararda şöyle denildi:

“T.C. Hazine ve Maliye bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen taşınmazlar, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında “satış” yöntemiyle özelleştirilecektir.

Yayımlanan listede; Ankara İncek, Gölbaşı, İzmir Karşıyaka, Aydın Didim, Eskişehir, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Kırklareli ve Kastamonu’daki araziler yer aldı.

Önce kapalı zarf sonra pazarlık

İhaleler, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak
suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen
teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Son teklif verme tarihleri 30 Kasım ile 7 Aralık arasında değişiyor.