Resmen Açıklandı: Bu Emeklilere Kurban Bayramı'nda 8 Bin TL İkramiye Ödenecek

Resmen Açıklandı: Bu Emeklilere Kurban Bayramı'nda 8 Bin TL İkramiye Ödenecek
Türkiye'de görülen yüksek enflasyona rağmen emeklilere bayramlarda ödenecek ikramiye tutarı yalnızca 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Milyonlarca emekli tarafından 'yetersiz' olarak görülen bu tutar, belediyeleri harekete geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Adana'nın Seyhan Belediyesi de ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin TL ek ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı.

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkarken, sayılarının fazlalığı gerekçe gösterilerek emeklilere bekledikleri maaş artışı ve ikramiye zammı yapılmadı.

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiye tutarı 1000 TL'lik artışla 3 bin liraya yükseltilirken, emekli vatandaşlar tarafından yetersiz görülen bu artış belediyeleri harekete geçirdi.

lirass.jpgİzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi yaptığı açıklama ile Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi 25 bin emekliye ilave olarak 1500 TL ek ikramiye ödemesi yapacağını duyururken, emeklileri heyecanlandıran yeni haber Adana'nın Seyhan Belediyesi'nden geldi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL EK İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK

Adana'nın CHP'li belediye başkanı Kadir Aydar, göreve başlayalı 1 ay olmadan seçim döneminde verdiği vaatleri hızlı bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor. Ceyhan'ın yarım kalan hayallerini, kaybolan yıllarını telafi etmek için 7 gün 24 esasına dayalı çalıştığını söyleyen Başkan Aydar, seçimden önce verdiği 'İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira bayram ikramiyesi' vaadini gerçekleştiriyor.

liras2.jpgKurban Bayramı için dağıtılacak olan 5 bin lira ikramiyenin belediye tarafından karşılanacağını açıklayan Başkan Aydar, ihtiyaç sahibi vatandaşların belediyeye gelerek başvuru yapmalarını istedi. Başkan Aydar yaptığı açıklamada kişisel ve kurumsal olarak herkesin zor zamanlar geçirdiğini belirterek, "Bu zorlukları hep beraber el ele omuz omuza vererek birbirimizi destekleyerek aşacağız. Kurban Bayramı'nda seçim döneminde söz verdiğim gibi ihtiyaç sahibi emeklilerimize herhangi bir mazeret üretmeksizin şartlarımızı zorlayarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız. Müraacatlar geldiğinde kılı kırk yararak ihtiyaç sahibi emeklilerimizi belirleyeceğiz. Bu tespitlerde tek kriter 'ihtiyaç sahibi' olmalarıdır. Sözüm sözdür. Ne söz verdiysek sağlam ve emin adımlarla hepsini yerine getirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.