Resmen Açıklandı: 6 Bin 770 TL Zam Geldi

Resmen Açıklandı: 6 Bin 770 TL Zam Geldi
Bugün açıklanan enflasyon verisiyle birlikte milyonlarca emekli ve memurun temmuz ayında alacağı maaş zammı netleşti. Enflasyon rakamlarıyla birlikte milyonlarca çalışan için önemli olan kıdem tazminatı tavanında da değişiklik yaşandı.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle satın alma güçlerini kaybeden milyonlarca emekli ve memur, aylardır resmileşmesi beklenen enflasyon oranını bekliyordu.

Bugün yapılan açıklamada, haziran ayı için enflasyon oranının yüzde 1,64 olduğu duyurulurken, bu veriyle birlikte 2024 yılının ilk yarısında görülen toplam enflasyon ise yüzde 24,73 olarak belirlendi.

money1.jpg6 BİN 770 TL ARTIŞ GÖSTERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl uygulanan ekonomi politikaları kapsamında belirlenen enflasyon rakamının üzerine ek zam ya da refah payı dahil edilmeyeceğini belirtirken, söz konusu veriler şimdiden milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu için yapılacak artış oranını belirlemiş durumda.

paraa.webpBunun yanı sıra, belirlenen enflasyon oranı ile birlikte milyonlarca çalışan için geçerli olan kıdem tazminatındaki tavan tutar da otomatik olarak artmış oldu. 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde kıdem tazminatına 6 bin 770 TL ekleme yapıldı.

Yılın ilk günlerinde 35 bin 58 TL olarak belirlenen kıdem tazminatı, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere 41.828,39 TL’ye yükselecek. Bu tutardan damga vergisi kesildikten sonra net ödeme 41.510 TL olacak.