Rahmi Koç ve Ali Koç, Üretilen İlk Partiyi İmzaladı: Koç Grubu'ndan Avrupa'da Gövde Gösterisi

Rahmi Koç ve Ali Koç, Üretilen İlk Partiyi İmzaladı: Koç Grubu'ndan Avrupa'da Gövde Gösterisi
Geçtiğimiz aylarda Romanya'daki Ford Otomotiv fabrikasını ziyaret ederek ilk modele imza atan Rahmi Koç ve Ali Koç, büyük bir gövde gösterisi yapmıştı. 2024 yılı itibarıyla Koç Grubu'nun fabrikası, Romanya'da seri üretim aşamasına geçti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Eylül ayında Romanya'daki Ford Otomotiv Fabrikası'nı ziyaret ederek üretilen ilk aracı imzalamıştı.

ali1.webpSon günlerde gıda sektöründen çıkarak birçok firmasını satışa çıkaran Koç Grubu, son olarak Tat Gıda'nın yüzde 49'luk hisse payını yaklaşık 75 milyon dolara satmıştı.

Avrupa ve Mısır gibi birçok ülkede yeni atılımlara giren Koç Holding, Romanya'da açtığı Ford Otomotiv Fabrikası'nda seri üretim aşamasına geçti. Türkiye'de de çok popüler olan modellerin binlerce üretileceği fabrikada çalışmalar tam sürat devam ederken, Koç Grubu'nun balkan coğrafyasında yeni fabrikalar açmaya devam edip etmeyeceği merak konusu.

rahmi1.jpg2022 YILINDA SATIN ALMIŞLARDI

Ford Otosan ana ortağı Ford Motor Company’e ait Romanya’daki fabrikanın alımını geçtiğimiz yıl temmuz tamamlarken, elektrikli araçların da üretileceği fabrikaya üç yılda 490 milyon euro yatırım yapacağını açıklamıştı. Mart ayında yapılan açıklamada toplam üretim kapasitesinin yılda 900 bin araca yükseleceği belirtilirken, şirketten KAP’a yapılan açıklamada tesis için alış bedeli de 625 milyon euro olarak kaydedilmişti.