Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Arjantin Benzetmesi!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Arjantin Benzetmesi!
Prof. Dr. Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararını değerlendirdi. Demirtaş, Arjantin örneğini göstererek yapısal reformların yapılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Merkez Bankası geçen hafta, politika faizini yüzde 35’ten yüzde 40'a çıkarmıştı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz artırımı kararı sonrası Merkez Bankası'nı sosyal medya hesabı üzerinden tebrik etmişti.

Faiz artırımı kararı sonrası yeni bir açıklama daha yapan Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dikkat çeken bir Arjantin benzetmesi yaptı.

"YAPISAL REFORMLARIN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREK"

Demirtaş paylaşımında,

“Arjantin sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemedi. Bunun nedeni faiz artırımının yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmaması.

Faiz artırımı geçmişte yapılan hataların bir bedelidir. Acı verir. Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir.”

Özgür Demirtaş'ın paylaşımında Arjantin benzetmesi, iki ülkenin de yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışmasından kaynaklanıyor.