Paypal'ın Türkiye'den Gitmesine Neden Olan Düzenleme Kaldırıldı! Popüler Uygulama Türkiye'ye Geri Dönecek mi?

Paypal'ın Türkiye'den Gitmesine Neden Olan Düzenleme Kaldırıldı! Popüler Uygulama Türkiye'ye Geri Dönecek mi?
Dünyanın en popüler online ödeme sistemi Paypal, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda yapılan değişiklik nedeniyle 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandıracağını açıklamıştı. Paypal'ın Türkiye'den gidişine neden olan maddede değişikliğe gidilirken, global şirketlerin, kullanıcılara ait kişisel verileri Türkiye'de tutma zorunluluğu kaldırıldı.

Elon Musk'un kurucuları arasında olduğu ve dünyanın en popüler online ödeme sistemi olarak kabul edilen Paypal, 2016 yılında Türkiye'den çekilmişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda yapılan değişikliklerin, Türkiye operasyonların durdurulmasının gerekçesi olduğu belirtilmişti.
payp33.webp
PAYPAL'IN TÜRKİYE'YE DÖNÜŞÜNDEKİ ENGEL KALDIRILDI

Özellikle freelance çalışmalar yürüten kişilere büyük kolaylıklar sağlayan ve dünyadaki tüm ülkelere iş yapmaya olanak tanıyan Paypal'ın Türkiye'den çıkışına neden olan maddede değişikliğe gidildi. KVKK'da yapılan değişikliğe göre, yurtdışı kuruluşlu global şirketler, bünyelerinde tuttukları kullanıcılara ait kişisel verileri kendi ülkelerinde barındırabilecek. Şartları sağlayan firmalar Türkiye'de hizmet verebilir.

ppp.jpg

PAYPAL VE APPLE PAY TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Değişiklik sonrası iş gereği Paypal'a ihtiyaç duyan milyonlarca kullanıcıda büyük bir heyecan yaşanırken, Paypal ve Apple Pay gibi uygulamaların Türkiye'ye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.