'Patinaj Yapan Ekonomiyi Diriltiriz'

'Patinaj Yapan Ekonomiyi Diriltiriz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum ve Kastamonu mitingleri dönüşü Hürriyet’in ekonomiyle ilgili sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin sorulara ise şu yanıtları verdi:“Türkiye’de yaşanan,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum ve Kastamonu mitingleri dönüşü Hürriyet’in ekonomiyle ilgili sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, ekonomiye ilişkin sorulara ise şu yanıtları verdi:

“Türkiye’de yaşanan, kriz değil de Erdoğan’ın ifadesiyle ‘patinaj dönemi’ diyelim. Biz bunu aşacağız, patinaj yapan ekonomiyi dirilteceğiz, yapabiliriz bunu. Vaatlerimiz de bu amaca yönelik. İlk iş de devlette kurumları liyakat ölçülerine uyarak yönetmek. Bunu yapıp kuralları işletip denetimi de gerçekleştirince, üstüne de birinci sınıf demokrasiyi koyunca Türkiye’ye her yıl 30-40 milyar dolar yabancı sermaye neden girmesin? Bir anda 4-5 milyar dolar sıcak para girişi yapılıyor, oysa doğrusu yatırım girişidir. Bu nedenle patinaj yapmakta olan bir ekonomiyi devralmaktan korkmuyoruz.  Hükümetin ise ekonomi politikası ve stratejisi yok, işi oluruna bırakmışlar.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ne diyor? ‘Yargı bağımsız olmazsa bugünü mumla ararız’ diyor. Babacan’ın sözünü ettiği bu sakıncalar, yargı bağımsızlığı, can ve mal güvencesi, giderildiğinde bu iş olacak. Bülent Arınç Ne dedi? ‘İsrafı önleseydik hiç vergi toplamaya gerek kalmazdı’ dedi. Bizim geliştirdiğimiz 100 yılın projesi de, Türkiye’yi zirveye taşıyacak bir proje. 77 milyona kazandıracak. Şimdilik bu kadar, başka ayrıntı yok. Sol, tarihinde hep paylaşımla ilgilendi. Ama üreteceksin ki paylaşasın.